Tuesday, March 3, 2009

Jumpa lawyer...



td aku p kat diamond square area nak p jalan gombak tu..aku nak p sign tuk aggrement loan ngan bank (pasai loan aku nie...aku kena tanggung kos lawyer bank)...jdk aku keluarkan sejumlah RM1000 tuk membuat bayaran...
lawyer nie...penah endose kes umah aku dulu...ok gak lar...tp biasalah..kena selalu follow up..dan bile follow up..selalunya..keje pun jadik jalan...

tp minggu nie...aku kena p balik sana..pasai nak bawak POS (Proclamation of Sale) dan COS (Conditon of Sale)....yg original bersama2 dengan 5% duit deposit umah...wowwww...minggu nie sj..aku akan keluarkan hampir...RM5000..tu belum duit transfer nama...!!!!

kos yang perlu diselesaikan :
1) baki 5% deposit - RM3050
2) Duit Lawyer bank-RM 2250.10
3) Duit transfer nama MOT/DOA-RM 1969.60

totally-RM7269.70....wowww...byk tu...tu belum masuk kos2 outstanding bil...

penat lar nak mengira duit...kepala dah pening.... :)


Tambahan : ada kos yg lain..aku tak masukkan...macam kos valuation fee...pastu kos2 utilities bill atau outstanding bill...tu aku kena cover wooo....hehehe

4 comments:

Matt Azuri said...

Ayip..takpela keluar dahulu..masyuukk kemudian..hehe

juruukur said...

ayipp.. betul tu matt.. masuukkk

ayip said...

hehehe...

tq tq tq...supporting daripada korang!!!

nie yg wat aku lebih semangat nie...hehehe

Anonymous said...

ape yg mesti masuk ni ? cakap elok betul, tak beragama kah ?

Blog Widget by LinkWithin