Tuesday, March 10, 2009

14hb nie...

Property Code : PB148736
Auction Price : RM 40,000.00
Land Area (sq.ft) : 650 Auction
Date : 14-Mar-09
Tenure : Leasehold
Restriction : Bumi
Location : Unit No. C-09-40, 9th Floor, Block C,
Sri Penara Apartment, No. 6, Jalan Sri Permaisuri 1,
Bandar Sri Permaisuri, 56000 Cheras, Kuala Lumpur
Lot 131 NCM228193
BEDROOM FLAT

Property Code : PB148883
Auction Price : RM 42,000.00
Land Area (sq.ft) :650
Auction Date : 14-Mar-09
Location : A-16-01, 16TH FLOOR, BLOCK A, SRI PENARA APARTMENT JALAN PERMAISURI 1, BANDAR SRI PERMAISURI, CHERAS, KUALA LUMPUR, Kuala Lumpu
r3-Bedroom Flat

Property Code : PB148605
Auction Price : RM 40,000.00
Land Area (sq.ft) : 650
Auction Date : 14-Mar-09
Location : Unit No. D-05-30, Tingkat 12, Blok D, Sri Penara Apartment, Jalan Permaisuri 1, Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur

TC 112 TC-12159
Auction Price : RM 40,000.00
Land Area (sq.ft) : 650
Auction Date : 14-Mar-09
Restriction : Bumi lot
Location : No. A-16-03, Sri Penara Apartment, Jalan Sri Permaisuri 1, Bandar Sri Permaisuri, 56000, Kuala LumpurEhsan.
RHB
3 Bedroom low cost flat

Property Code : PB148721
Auction Price : RM 40,000.00
Land Area (sq.ft) : 650
Auction Date : 14-Mar-09
Tenure : Leasehold
Restriction : Bumi
Location : Unit No. D-11-19, 11th Floor, Block D, Sri Penara Apartment, No. 6, Jalan Sri Permaisuri 1, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Cheras, Kuala Lumpur
Lot 130 NCM22786
3-Bedroom low-cost Flat

Aku tgk skrg...harga umah banyak yang dah turun...dah banyak yang menjadi lelong.....tmpt yg menjadi kegilaan investor hartanah...investor pula tak perlu susah sebab banyak pilihan yang ada...lokasi panas macam penara...yang aku listkan tu hanya sebahagian sj..tak silap aku...ada 6-7 buah lot yg aku estimate akan menjadi rebutan...ialah..dalam sejarah...RP rumah tersebut dibuka pada harga RM40K..sedangkan rekod auction bagi penara yg paling tinggi dan termahal skali berjaya di bid adalah RM117K...dasyat sungguh...saingan yang cukup sengit...

aku juga cuba selak2 kawasan favourite aku...iaitu kota damansara...kota damansara turut mengalami harga yang pelik...favourite kawasan aku...ada yg RP smpi RM50K...ada yang smpi RM55K...hebat betul...alangkah bagusnya...ketika ini...aku ada cukup modal untuk rolling lagi 1 umah...tp apakan daya...rumah yang aku baru dapat...masih dalam proses...masih lagi aku perlukan suntikan modal bagi mendapatkan hak milik tersebut....jadik...aku mengambil langkah berjaga2...bukan kerana apa...!!!bajet duit aku sangat lar terhad...income aku tak lar sebesar..sifu2 disana...!!!bagi aku...gaji aku sekadar kerani kerajaan...menghalang aku memiliki rumah dengan banyak...menghalang aku menjadi seperti mereka...maklumlah...dana yang kecil..sukar untuk aku bergerak...dan bagi aku...komitmen aku pada bank jua...aku sangat titik beratkan...dan lain lar kalau ada yang sudi berJV bersama aku....insyaallah..bajet tu memang ada...itupun jika ada yang sudi berJV...jika tidak..aku terpaksa mencongak dulu...hehehe

sifu aku penah katakan...jika time gawat nie...bagi yang berduit...merekalah akan menguasai pentas....sentiasa beringat, tidak kira time krisis ekonomi atau pun tidak...kerana percaya...perkara ini yang dinanti2kan akan berlaku...ha...korang tengok....!!!ini lar saat-saat yang diimpikan oleh investor....
so pada yang nak masuk auction pada 14hb nie...aku ucapkan good luck...semoga berjaya...insyaallah...jika berkesempatan..aku akan berada disana...memberi sokongan pada kengkawan kita...hope kengkawan kita akan dapat RP rumah tersebut...

semoga berjaya kawan....!!!!


7 comments:

juruukur said...

ayip.. ye lah.. sekarang nii banyak umah lelong kan.. semua tempat yang best best pulak tuu..

best aa sapa ada modal banyak.. syok syok

faris said...

ya.. selamat membeli kepada semua...

ayip said...

hehehe...

hafizal..

tu lar..sape ada dana yg besar..memang luck wooo...

faris..
Insyallah..harap2 geng kita sendiri yg dapat rumah2 tu..dengan dapat umah tu..hope..faris pun dapat projek...!!alhamdulillah...rezeki tu..
tahniah sifu faris..

Budak_Air said...

Salam ayip,

kota damansara seksyen 11 gugusan dedap ok x?

peruzz said...

waahh.. kerani leh main kawa. KD erkk.. kalo camtu.. kerani cam aku pn lepas ni nk try kawa.KD gak la.. hehe.. tgh tggu sape2 yg sudi JV ngan aku ni.. modal ade la sket.. tp loan da tak lepas.. hehe

ayip said...

budak_air...

KD kawasan gugusan dedap..woww..sape dapat situ..cantik tu...

peruzz..
jgn jadikkan itu satu penghalang...sy dari bawah..jadik..kalau sy boleh berjaya...anda tentu lar lebih berjaya dari saya...!!!
saya mau jadikkan diri saya nie..pemangkin pada org lain..

saya misti piley...!!!hehehe

sourplum said...

kerani yg ade 3 biji umh
hbt la tuh

Blog Widget by LinkWithin