Monday, February 22, 2010

Sewa-Teratak Muhibah, Danau Desa




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kawan nak advertise umah kawan di Teratak Muhibah 1, Danau Desa, Jalan kelang lama.

Jadi kawan kasik particular tuk sewaan seperti berikut :-

Monthly rent: RM 500
Bilik: 3Bilik air :2
KEMASUKAN : 1 Mei 2010

BLOK B, Tingkat 6,
Teratak Muhibah,
Taman Danau Desa,
Jalan Kelang Lama,
Kuala Lumpur


• BERKERJA @ BELAJAR
• Sewa : RM 500
• Deposit : 1+1+(Deposit api+air)
*Deposit api + air = RM 200
• SILA HUBUNGI :ayip


KEMUDAHAN
• BAS RAPID & METRO
• Komuter (Perlu feeder bas ke Mid Valey dalam 5 minit)
• Kedai makan
• berdekatan dengan Mid Valey 5 min


KELENGKAPAN RUMAH
• Peti Sejuk
• Dapur
• Televisyen
• Tikar getah

Gambar seperti di dalam blog
(updated : umah dah disewakan...jadik..pada yang nak call tu..maaf..unit nie dah tak available lagik...)

Wednesday, February 17, 2010

Perancangan Opening Kedai

Salam semua,

Mari kita brainstorming sedikit. situasi seperti begini.

Member kawan si polan binti polan, akan opening satu kedai frozen nnti. di situ akan dijual produk2 tempatan dan bahan mentah seperti daging, ayam dan ikan.

jadik kawan ingin membantu member kawan tu. Hope leh kita berbincang bersama-sama membantu beliau.

untuk makluman, member kawan tu sedang dalam usaha membuat kertas kerja untuk kedai nya.

1) Lokasi berkenaan - 80% adalah perniagaan Cina dan majoriti adalah penduduk cina. Radius antara 5KM-30KM pula ada lah kawasan berpenduduk melayu. Market tengah survey...market perlu kuat...
-bahan seperti burger
-karipap atau roti
-daging lembu beku
-ayam fresh
-ayam kampung

* majoriti customer/pengguna adalah org melayu...

2) Produk dan bahan berkenaan boleh didapati melalui supplier yang ada....listing sudah ada...
3) Bajet iaitu RM 50K
-Bajet Hangus -RM 20K
-Bajet Pusingan Modal -RM30K
4) Masih lagik dalam peringkat belajar. tengah mengkaji pratusan gagal dan peratusan berjaya serta langkah-langkah menangani masalah berkenaan.
5) Member kawan sedang bekerja dengan 1 org tokey cina...dan dia 100% running kedai berkenaan.

6) Target openning dalam bulan Ogos / september...


so kengkawan...leh komen ke 1-6 item di atas tu...klu bleh bagi sebab2nya...sbb ini adalah 1st org melayu yang akan opening kedai berkenaan dikawasan berkenaan...(kecuali 3-4 kedai2 melayu yang menjual pakaian dan butik)

mcm mana nak beat marketing org cina...

adakah modal 20K tu cukup?
adakah pembukaan kedai berkenaan adalah sia2..

any idea's dan kata2 semangat...

Jemputan kenduri kahwin

Salam semua.. buat masa skrg..kawan masih lagik tak updating blog...sibuk dengan urusan kawin kawan...nnti kawan attachkan kad jemputan... mekasih







Blog Widget by LinkWithin