Tuesday, March 17, 2009

Pelaburan yang tak ternilai...

aku baca dalam blog sifu faris ngan pie...cite pasai penara...saingan sengit yang terjadi pada lokasi yang panas..iaitu...kawasan penara...daripada RP42K...naik smpi...RM73K..wowww..tinggi btui bidding tu...anyway..aku tak kesah sgt ttg tu...cuma pandangan aku..kenapa perlu concentrate pada lokasi sebegitu..banyak lokasi2 yang panas yang menawarkan RP yang menarik...ada tu...smpi xpayah bid pun...rezeki dah dapat RP...mcm kes aku..

2nd umah aku...lokasinya di teratak...memula lagi aku beli....situ memang lokasi panas...!!!xsmpi seminggu advertise...dah dapat tenant dah...iyerlah...lokasi bagus...tmpt strategik..menjadi tumpuan pada penyewa...aku dapat kat situ RM 51K...tanpa sesapa pun masuk..!!!kerana di situ..kawasan mula2 yang di hotkan oleh sifu pie...t/kasih sifu...

3rd umah aku...lokasinya di pantai dalam...yg nie pun aku dapat RP...lokasi sama macam Matt Kenya...cuma kami berlainan blok...lagi skali...aku masuk pada harga RP iaitu 61k...dan tiada bidder...kerana apa???kerana sebelum aku masuk auction..aku perlu studi..studi...dan studi...untuk grab...peluang..agar tiada competitor...ramai yang tidak tahu...ramai yang tidak studi....jdk peluang ini aku gunakan sebaik mungkin...

spt jugak teratak...lokasi kali ini lebih panas daripada teratak..kenapa aku cakap sebegitu....asalnya planning aku...ujung minggu tu aku nak tempek iklan rumah untuk disewa di kawasan tmpt tersebut...memandangkan perbezaan dua hari sehingga menunggu hujung minggu..jdk...ptg khamis tu aku saja war2 kan dalam internet...nak tengok progress marketing macam mana....tak smpi 48 jam...umah aku terus di book...!!!maknanya full settelment telah dibuat...pada malam jumaat...aku pun terkejut...rupa2nya...umah nie..banyak demandnya...sehingga kini...masih ada yg telefon aku...nak kan umah tu...tp apakan daya...aku terpaksa menolak..kerana telah memegang deposit penyewa...

anyway...target aku pasni...xdalah kawasan2 yg menjadi tumpuan investor dah..kali ini...aku dah dapat 1 lokasi baru...yang panas....insyaallah..tengah tunggu input dari lelong.com...andai bukak lelong nie...nnti aku update...

note: tp dalam banyak2 pelaburan ini...agak2 korang...apa pelaburan yang tak ternilai korang...hartanah????Emas???ASB???Unit Trust???CPO????hehehehe
bagi aku...pelaburan yang tak ternilai bagi aku...ada lah kawin...sbb apa???sbb aku belum kawin lagi....hehehhe

14 comments:

juruukur said...

setuju setuju

Farid said...

Ayip..Mungkin aku ketinggalan sikit.br je tau yang kau ni ada blog sndr.hehehe..Memang steady la bro..Apapn,syabas untuk kau..brpn kau kata kau kerani..bg aku kau bukan kerani cap aym..tetapi kerani berwawasan..Banyak rumah tu..Harga RP lagi.masyukk.Apapn..teruskan menulis di samping mmbantu beginner yg br nak bertatih mcm sy ni mmplajari sikit sbyk ilmu berkenaan pelaburan.Thanks bro.

ayip said...

mekasih farid...

woowww...nama tuan..sama ngan nama saya lar..hehehe....anyway...mekasih kerana bagi komen..dan jua semangat kepada sy..Insyaallah..sama2lah kita menimba ilmu...sy pun masih banyak yg perlu dipelajari lagi..

SS Twins said...

tahniah ayip....
so bila pelaburan yg tak ternilai tu nak buat.. umah dah banyak...
aku respek dengan semangat ko... tak kira la sapa pun ko...
yg aku tau "aku di sini" je..
semoga terus seccess insya allah...

Matt Azuri said...

Ayip, thanks for da inputs..memang bagus target ngan tembakan yang tepat..banyak dapat RP..nanti leh la share petua bro..apa aspek yg kita tengok lam membuat pilihan rumah, n camner cara2 nak elakkan bid ngan ramai pembida..

Thanks bro.

ayip said...

SS Twins...

tq krn supporting...aku takkan berada di landasan begini tanpa sokongan daripada kawan2..
t/kasih kerana doa begini...byk jua yang perlu saya belajar lagi..

Matt
nnti kita TT...leh borak2 pjg lagik..mcm mana nak tgk prospek sesuatu kawasan tanpa melibatkan bidder yg lain..saingan tu...hehehe

peruzz said...

pawer la sifu ayipp..umah2 die byk dapat rp..
pawer aa..
umah da 3bijik erk..pasni kene ade org rumah 3org jugak laa.. heheh

ayip said...

mana cukup peruzz...umah kena cukupkan 4 atau lebih...baru dapat kawen 4...hehehehe

p/s:sorang pun xdapat lagik...sudah mimpi kawen 4..hehehe

impianku said...

Adikku ayip...
pas ni buat la perlaburan yang tak ternilai tu...
pastu combine ngan org tak ternilai tu tuk perlaburan yang bernilai sahaja...
tentu lagi masyukkkkkk dik.

impianku said...
This comment has been removed by the author.
sourplum said...

thniah la bro.
lom kwen da ade 3 biji umh..
thanks jgk sb kongsi kt sini
dpt jgk aku blaja cket2

ayip said...

sourplum..

t/kasih kerana sudi datang ke teratak hamba nie..insyaallah..kita sama2 belajar..!!sy pun perlu blajar lagik..w/pun ilmu yg saya ada...tp saya rasakan..sy masih lagik bodoh dalam pencarian ilmu..

tQ kerana supporting tuan hamba..

Anonymous said...

iyekah ayip belum kawin ? nak kawin yang ke berape lagik ? hehehe

zulfizan said...

Nice blog bro.waa banyak commentar di sni,pemilihan topik juga sesuai :D

Blog Widget by LinkWithin