Thursday, March 5, 2009

cashflow 101



korang penah main dak permainan nie...???amacam!!!syok dak???nie baru cashflow 101...xsilap aku..ada lagi sambungannya..iaitu cashflow 202...

game board nie...memang aku tak pernah main lagik lar...ari tu masa TT kat homestay melaka..ada program game board nie...tp xsempat lar nak main...smpi pun dah lewat sangat..
memandangkan ada yang komen sbb dah pernah rasa permainan nie...ada yang cakap best..ada yang cakap..mcm real life..ada yang cakap..boleh belajar tentang financial intelligence...woww...
dan apa yang aku tau...game board nie..kita dapat pemahaman ttg financial lagi..ada saving instrument...ada inbestment..ada knowledge..mcm mana nk dapatkan +ve cash..macam mana nak tau perkara tu -ve cash...dan mcm2 lar...smpi ada yang pembelian useless pun ada....hehehehe..sape mau beli bot besar!!!!hehehe

aku ada arrangekan game board nie...insyaallah..ujung bulan nie aku akan buat...tengah tunggu confirmation daripada sifu fizal....kita wat collection sket...dalam sorang RM15 ka???bukan apa...tuk kita sediakan makan minum tuk sifu fizal plus duit minyak ngan duit tol dia...harga yang kita collect tu..tak padan lar dengan apa yang korang dapat tu...klu korang p mainmain game board nie kat luaq di sana tu pun dah kena cas smpi RM100++ siap ngan consult skali..tp sifu fizal bagi free jer......hehehe

aku tak pasti...brape org bleh join nie...tunggu sifu fizal komen...

lekas...jom letak nama...
1) ayip
2) adoi

next...

33 comments:

juruukur said...

ayip.. tak yah bayar.. free jee.. ko set masa, tempat, tarikh.. pastu kita main cf..

kita main dalam 4 orang cukup lah

setakad nii yang dah sahkan kehadiran..

1.ayip
2.adoi
3.juruukur
4.

pas main.. kita borak-borak..

bab makan, minum tuu.. ss.. sendiri sendiri laa.. ha ha.. amacam?

Matt Azuri said...

Bro, aku pun nak join..leh tunggu tak..nanti minum2 aku banjer..hehe (lam mimpi lagi)

najib @ nogix said...

hah..aku nak jadi orang yang ke 4 bley?hehe..walaupun aku dah ada gameboard ni aku still nak blaja main ngan orang yg dah biasa main baru best..Adios!

ayip said...

Tq juruukur...tmpt..sy dah sediakan..sy cadangkan..kita main kat opis sy di PJ...tempat pun ok...selesa...ada aircond..kendian..ttg makanan..sini pun ada kedai makan yg banyak..so boleh turun p makan...

Matt..bile demo free???
nnti bgtau lar bile smpi sini...kita tunggu sifu Matt skali..alang2..

nogix...join jer...lebih korum pun takpe...bleh blaja2...kawan pun nk blaja jgk..nak amik feeling..wowww..ada game board lagi 1??so..kita bukak 2 table lar..lagi ramai..lagi bagus...

tang makan...insyaallah..kawan sponsor kan..

keghorl said...

slm ukhwah saudara

ayip said...
This comment has been removed by the author.
ayip said...

keghorl..

salam perkenalan daripada saya..

keghorl said...

kalo berminat nk wat od bleh la kita bertukar2 pndangan.....mmg baik untuk kita

ayip said...

t/kasih tuan..

sy dah pun buat OD dah...since 2007 lagik..dan dah aplikasi tuk teknik merempit jgk...alhamdulillah..tools yg digunakan ini dapat mengembangkan lagi minda org melayu kita...Insyaallah...ke temu nnti...bleh kita berTT...smbil borak2 pjg..sy jemput tuan jua..tuk hadir main game board nie..

impianku said...

semua lelaki jer ker....ajak arr kaum hawa sama...

juruukur said...

ayip.. ajak lah sekali kaum hawa.. baru meriah.. ha ha ha

untuk main CF101.. kita dah ada 2 board.. aku nya ngan nogix nya

jom.. kekawan.. kita main CF101

letak nama korang

1. ayip
2. adoi
3. juruukur
4. nogix
5.

ayip said...

hehehe...sy tugaskan akk adoi lar carikan pompan...yg segar bugar ek...hehehehe...baru semangat depa nie nak main game board...hahahaha!!!

kita bukak smpi 8 org player je...pastu kita tutup penyertaan..pasai ramai2 kang payah sgt...game nie lak...aku tengok..punya lar lama nak kuaq dari rat race...hehehe

awek comei said...

cam best je game ni

ayip said...

lai lai..awek comei..mau masuk ka??kalau mau..mau letak nama...

cepat2...terhad kepada 8-10 org sj...

awek comei said...

xde knowledge.kira beginner la.blh ke join?

ayip said...

xpe awek comei...

kami smua pong begineer jgk..xpenah main...jgn isau...game nie...sifu fizal ngan sifu nogix...akan guide...siap ngan consult lagik..

letak nama korang

1. ayip
2. adoi
3. juruukur
4. nogix
5. awek comei
6.

juruukur said...

jom jom.. kita main cf.. letak nama korang

jeguk said...

ramai pun xper..2game board..nak kena ada dua banker...baru syokk..

kalau ramai..yg lain tgk jek...buat analisis sendiri...

cuma...kalau ramai...tuan tanahler yg pening...kena sponsor makann...heheh

adusshh...bile ler nak main lagik game nih...

ayip said...

jeguk...tang kena sediakan makan dan minum jgn isau...
tuan tanah akan sediakan breakfast pagi dan minuman pagi jer...

so...sape nak main...please letak nama...maybe...21hb nie kita proceed...

hehehe

impianku said...

Salam awek comei...ajak arr kengkawan lain...bg meriah..akak pun bukan reti...br nk belajar ni haa

awek comei said...

salam akak.kwn2 xde la kak.ni pun kira beruntung akak join.ade gak geng sy.nak gak rasa main game board ni.nmpk best je.xdpt main,dpt jd banker pun ok gak.blh pegang duit.hehehe...

ayip said...

Insyaallah..kita akan buat game board nie pada 21hb Mac 2009...

pada nama2 yg dah confirm kehadiran tu...sila amik maklum..

Tmpt akan diadakan pada :
Menara PKNS-PJ, Jalan Yong Shook Lin, PJ, Selangor...sesape yg tak tau jalan tu...lokasi nie...berdekatan dengan Hotel Hilton PJ...

parking lot...sy nasihatkan..anda bleh parking di CIMB bank..bersebelahan dengan Menara PKNS-PJ..

Insyaallah...jam 10.30 pg akan dimulakan...sy akan sediakan makan dan minum pagi yg listkan nama sj...

Jika ada sebarang masalah..bleh call sy 012-5577049..

enjoy...

note: sifu nogix dan sifu fizal...awak berdua free kan waktu nie...sila confirmkan sy balik...

tQ

keghorl said...

LINK BRO

ayip said...

tuan keghorl...

saya tak faham apa maksud tuan..link apa tu iyer???sy sudah link kan blog tuan dalam blog sy...atau sy salah tafsiran tuan??

maaf...sy kurang jelas nie..

ayip said...

memandangkan tarikh 21hb tu..ramai yg takde..pasai ada kenduri..sy terpulang keptsan ini pada fizal...kalau confirm tarikh tu....kita proceed..jika tidak...kita postpone..

28hb..sy plak tak bleh..ada game tournament futsal...kalau kita wat 22hb ok ke??amacam fizal...awak ok ek???

impianku said...

awek comei..klu 21 mgkn akak x leh joint...klu 22 ok la...
so..camner?
ayip,cuba ejas 22 la...ekadoi301075

impianku said...

awek comei..klu 21 mgkn akak x leh joint...klu 22 ok la...
so..camner?
ayip,cuba ejas 22 la...ek

awek comei said...

kak,terpulang pd tuan tanah la bila nak buat.21 ke 22.insyaallah saya join.klu saya xjoin akak sorg je pempuan ek?

ayip said...

utk makluman semua...
semalam sy telah dihubungi oleh sifu hafizal...

insyaallah...game board tersebut akan diadakan pada 22hb nie (Ahad) bertempat di Menara PKNS-PJ..

setakat nie...kehadiran yang telah confirm kepada saya...

1) Awek comei
2) ayip
3) juruukur
4) Kamal...menunggu pengesahan

insyaallah...gameboard nie akan diteruskan jua..sbb sy dah tak tahan nak main permainan nie...hehehe

ayip said...

oppsss...lupa saya mau cakap..Sifu juruukur berbesar hati untuk mengajar teknik OD vs ASB masa main game board nnti...tq sifu...

sifu...saya mau tanya bab tanah..nnti datang..!!sy mau discuss dengan lebih lanjut lagik ek...

tQ

juruukur said...

ayip.. nanti kita main.. kita masukkan sekali elemen OD ASB..

syok oo.. pasal bab tanah tu.. nanti masa TT.. kita bincang panjang

ayip said...

salam...

ok...sesapa nak main game board nie...sila bawak pen/calculator/kertas...untuk note...

tepat 10.30pg ari ahad ni..kita start game nie...

sape yg sesat...calling sy 012-5577049

Lukeman Yusoff said...

Salam, xde planning nak main cf lagi ke? kalu ada nak main inform aku yek..nak join&nak belajar financial planning&management dgn game :) 013-2299319 Lukeman

Blog Widget by LinkWithin