Friday, February 27, 2009

aku malas nak citer..korang layan jer...

nie aku uploadkan gambo yg aku struggle tu...dah pun siap...tp jangan lak korang comparekan dengan rumah Matt Kenya..umah dia lawa...modal besau tu...aku modal kecik...dia guna kepakaran dari 1 solution...expert dalam designer...tu yg cantik tu....hehehe....pape pun...layan....bawah nie..gambo masa pecah umah...





dan korang bandingkan gambo yg dibawah nie...


9 comments:

Matt Azuri said...

Ayip..orait sangat la ko settle sendiri bro..jangan compare ngan aku sbb aku jauh..mesti ko puas hati gila bila dah siap kan..:)

Bro, rumah dah cantik..keluar la modal sket fully furnish...masyukk lebih sket. Apa-apa pun..bravo! Janji masyukk...

ayip said...

Sifu Matt...bukan xmo buat fully...duit ada menda lain nak disinggah..wat semi jer..tu pun dah untung dah..untung dekat RM330...hang pun sama flat kan??brape RP hang dapat???sewa p brape ek???

jeguk said...

wow...masyuk tuh...semi furnish pun da untung 3rat lebih...tu baru satu rumah tuh..

betul tuh matt.....feel ble buat sendirik...berbeza..lagiler bila dah penat2..pastu trus dapat penyewa..kepuasan tu lain macam..heheh...betul x ayip:)

Matt Azuri said...

Wow..baguzz tuh.. berapa ko sewa bro..ohh yea..ko dapat RP kan..berapa aa?

Aku JV...so sorang dapat RM147 je...kalula aku sorang..leh dapat RM294 sorang..

Sewa Rm650 - RM65 agent fee - RM291 instalment

Maintenance fee tak bayar pun..haha

Matt Azuri said...

Jeguk..memang puas hati bro...cam Pantai Dalam tuh aku handle sendirik je..

juruukur said...

cantiknya.. best best..

ayip said...

Sifu Matt...
aku sewa dalam RM 630 ajer...installment bank dalam RM283++...so aku genapkan kepada RM300...untung dalam RM330 jer...umah tu setakat nie memang hot and spicy..baru iklan ari khamis petang..jumaat malam dah ada yg booking dah..hehehe..

jeguk...feeling tu memang lain macam..penat tu terbalas dengan mcm2 panggilan diterima...maklumlar...ada yg merayu nak duduk...sgt upkan sewaan..pergghhh...mcm2..tp apakan daya...kena pegang pada prinsip...1st come..hehehe

juruukur...tu kepuasan mengecat umah..planning mau carik tanah pulak...tgk kumpul modal...mau usahakan tanaman...insyaallah...tu lagik kepuasan tu...

Budak_Air said...

Salam ayip,

Wah,semi furnish tu..
Den ade rumah nak buat semi furnish,ape brg2 yang bole dikire semi furnish?

ayip said...

Budak_air..

semi furnish nie...sy tak lar letak terlalu detail...

apa yang sy letakkan tuk semi nie..
1)peti ais
2)langsir
3)rak tv
4)dapur
5)kabinet dapur
6)rak kasut
7)almari
8)karpet
9)tv

costing sy berbelanja..dalam RM1500++ ajer..

hehehe

Blog Widget by LinkWithin