Thursday, February 5, 2009

Betapa hinanya layanan....busuk hati kot...!!!

Tadi sj submit loan pada maybank...tQ pada azian...good entertainment...!!!siap korek rahsia tu...dah kawen ker belum...!!!hehehehe...nk ngorat lar tu...anyway..tak kisah lar...aku p pun nak apply loan...bukan ada niat apa2 pun...tp good information...cuma tak best nya...dia yg aku kenai..tak leh nak selit approval letter secepat mungkin..paling cepat proses pun hanya 2minggu...adooiii...aku nak cepat proses....tak nak pikiaq2 dah...anyway...tak perlah..submit ajer dulu lar...

pakej nya...iaitu Non ZEC...BLR-1.90%...

ok gak dier punyer pakej...tp aku nak citer nie bukan pasai azian dari maybank...nie situasi pada RHB lar...namanya halilah.....perrghhh...mula2 lagi dah perleceh...u tak layak apply loan..lar..blum apply lagik dah cakap mcm tu....just tgk2 jer permohonan...dan bukannya ada wat pape kiraan pun...hanya...tgk2 aku punya payslip ngan aggrement tenancies aku jer.....pun dah cakap tak layak....ape punya org melayu lar.....tang tu takper lar...base on what??pasai aku dah ada 2 bijik umah..tenant bayarkan...dan apa dia ckp lagik.....kalau bleh apply loan pun...awak layak hanya 70%-80%...Wahhhh...itu macam ka???dan it's better awak apply loan yang penah awak gunakan masa loan 2 bijik umah tu...lagi senang track record...amboi...nampak malas mau buat keje???....masa mula2 aku tgk cara dia entertain aku pun..aku dah tau..dia malas nak layan aku..takper lar...dan aku lak..sj jer provoks..uisskkhhh byk nye kena top up...hehehehe...bukan aku tak layak....2 permohonan aku dah submit...siap depa kira komitment aku lagik tu...ok jer...tapi awat budak rhb sound mcm tu
..kalau ikutkan...mau jer aku ckp....bukan aku tak da duit mau beli cash...!!!sj nak guna loan bank...!!!

dia ckp kat aku...pakej RHB..BLR-1%...tak menarik langsung.....errrmmm...aku pun tak cakap byk..amik balik dokumen aku tu..terus aku blah...

apa yg aku dapat pengajaran nie....kadang2 belajar setinggi mana pun...tp masih tak hormat customer...tak guna jgk....!!!useless...sampah!!!....pastu memandang org melayu nie tak berduit!!!sedangkan dia tu pun melayu gak!!!!......hinanya kita org melayu...

hampeh!!!!!

7 comments:

faris said...

loan amount kecik2 ni dia tak main.. dia layan loan amount besar2 saja.. mau kejar sales besar.. komisyen besar.. hahahah

ayip said...

wahhh...itu macam ka sifu...tq2...good info...patut lar...dia buat dek jer ngan aku...

ahakssss..

jeguk said...

ayip...
kes ko masih ok aper...atleast ko xmengharapkan bank tu langsung tuk loan ko..

akunye plak...opiser tuh malas kot nak process akunye loan application sebab amount kecik..

tempoh tggl sebulan stgh..baru cakap not in favour...cheh..

apply kat branch lain...seminggu..settle...loan approved..

aku tanya..kenapa yg lepas xapproved?..rupenye ada dokumen yg opiser sengaltuh x submitt...walaupun aku da bagi..

...opiser sengal...org kitelah jugak...

...opiser yg satu lagik..bangsa asing...

hmmm..

ayip said...

sifu jenguk...
mcm2 ragam...tu lar..ingatkan bangsa sendiri nk tlong permudahkan bangsa sendiri..rupa2nya...terbalik plak..adoiii...apalah nasib..!!!

impianku said...

Biasa la..bkn senang nk senang dan bukan susah nak susah..ada cabaran..ada dugaan..tapi jgn undur dah la..keep on track yer adik....

impianku said...

Biasa la..bkn senang nk senang dan bukan susah nak susah..ada cabaran..ada dugaan..tapi jgn undur dah la..keep on track yer adik....

Matt Azuri said...

sabar la bro..lam life nie banyak yg sengal macam tue..kengkadang aku nak mencarut depan2 pun ader..american style..tapi dok ingat kita nie Muslim..istighfar bebanyak..

melayu cam tue nama nya melayu tak sedar diri...tanpa customer..tanpa sale..mana bank nak cekau duit bayar gaji..dia tak pikir ke..

so, kalu jumpa camtue..ko maki sikit sepatah dua kata..pastu pegi carik bank lain..haha..puas hati...hidup mau heppi bro..kadang2 kena out of the line..:)

Blog Widget by LinkWithin