Monday, February 2, 2009

still compete the other 'rats'

ermmm...nie lar tapak aku yang pertama...memana yang kenal aku nie...sesapa yang kenai aku nie...kenai hati budi aku...tau aku macam mana...daripada kosong aku bermula....tanpa tinggalan harta mak bapak...tanpa tinggalan harta org lain...atau tanpa aku mengkhianati org lain tuk lebih maju..

citer dalam nie..adalah kisah aku...korang tak kan dapat tgk muka aku dalam blog nie..kecuali secara real life...aku penah jatuh terduduk...aku penah menangis sorang-sorang..aku penah sakit dan mengubat sana sini...dan dalam blog ini lar aku juga cuba bangkit...untuk membuktikan pada org yang penah khianati aku.....penah cuba hancurkan hidup aku....dan penah berharap aku jatuh...dan jatuh tersungkur..

dan dalam blog ini jua...aku citer kan 'the real life' apa itu hati manusia..sesama rambut hitam..dan hati lain-lain..aku dah bergaul mcm2 org..aku kenal apa itu kawan...apa itu musuh....

jadik..sebelum pintu gerbang blog ini dibuka...dan langkah ini dilajukan..aku mulakan dengan perkataan 'Bismillahirahmanirahim'.....moga2 apa yang aku usahakan akan diberkati olehNYA...

amin...

2 comments:

Anonymous said...

saya terkesan dengan cerita kamu di blog ini, mungkin pengalaman & hidup kamu ada beberapa yang sama dengan yang pernah terjadi pada saya. Belasan tahun yg lalu saya pernah jumpa & kenal dengan seorang lelaki yg sama nama dengan kamu, saya jatuh cinta dengan dia sampai sekarang saya tak pernah bisa lupakan lelaki tersebut. Bertahun-tahun saya menjalin hubungan amat rapat dengan lelaki ini, namun hubungan tanpa status yg jelas. kami sering gaduh & sering berpisah, hal ini menyakitkan bagi saya. Dia datang & pergi, saya merasa dikhianati...Bertahun-tahun dia menghilang tak ada kabar, saya tetap menunggu dia jumpa saya lagi. Dalam penantian saya sering menangis sorang,saya sampai sakit & menutup diri, rasa hidup saya dah hancur..saya terpuruk & jiwa saya terguncang, saya berdoa tiap malam..dengan kata saya memohon "Tuhan anugerahilah kebahagian aku dengan lelaki yang aku cintai"...Derai airmata disetiap sujudku, ya Tuhan bangkitkan roh ku, Tuhan aku tersiksa dengan penantian ini..pertemukan & rekatkan hati aku dengan dia, Tuhan bangkitkan roh ku atau aku ikhlaskan jiwa aku menutup mata didunia ini....Salam dari hati saya yang gundah

Anonymous said...

Saya terkesan dengan cerita kamu di blog ini, mungkin pengalaman & hidup kamu ada beberapa yang sama dengan yang pernah terjadi pada saya. Belasan tahun yg lalu saya pernah jumpa & kenal dengan seorang lelaki yg sama nama dengan kamu, saya jatuh cinta dengan dia sampai sekarang saya tak pernah bisa lupakan lelaki tersebut. Bertahun-tahun saya menjalin hubungan amat rapat dengan lelaki ini, namun hubungan tanpa status yg jelas. Kami pernah gaduh & sering berpisah, hal ini menyakitkan bagi saya. Dia datang & pergi, saya merasa dikhianati...Bertahun-tahun dia menghilang tak ada kabar, saya tetap menunggu dia jumpa saya lagi. Dalam penantian saya sering menangis sorang,saya sampai sakit & menutup diri, rasa hidup saya dah hancur...Saya terpuruk & jiwa saya terguncang, saya berdoa tiap malam..dengan kata saya memohon "Tuhan anugerahilah kebahagian aku dengan lelaki yang aku cintai"...Derai airmata disetiap sujudku, ya Tuhan bangkitkan roh ku, Tuhan aku tersiksa dengan penantian ini..Pertemukan & rekatkan hati aku dengan dia, ya Tuhan bangkitkan roh aku atau aku ikhlaskan jiwa aku menutup mata didunia ini...Salam dari saya hati yang gundah

Blog Widget by LinkWithin