Monday, February 2, 2009

umah lelong....

nie imbau kenangan aku...kalau korang ada baca posting aku 'aset lagi...' tu ada part ttg....mcm mana cite ttg org lain beli umah dapat umah..aku beli umah dapat batu bata....hehehe...sblum citer panjang...korang layan gambo nie dulu ek...pastu baru citer...














haaa....korang dah layan kan...umah tu lokasinya di teratak muhibah...nie gara2...nk dapatkan aset..smpi aku tak smpt check lokasi umah nie...iyer lar...tak research dulu..kan dah kena...
nie 1st umah aku bagi auction...pengalaman tu...aku ingat lagi...umah nie lelongan di maybank...
lelongan maybank nie pong...ada citer gak...nnti lar senang aku citer...byk kisah wooo....hehehe
masa auction dulu tu...aku teringat masa tu pada 29/1/2008...aku msj ngan sifu hanan...dia ckp..tak g bid ker...aku gtau yg aku kt auctioner..nk bid teratak...dia ckp...ha???gi auction tak bgtau...mcm mana nak gtau...masa tu..waktu pg baru bukak internet..tup2 ptg tu...trus masuk auction...tak kelam kabut...pastu sifu hanan ckp...dah g survey umah ker???dia gelak besau...
aku yg heran...ckp lar..tak...nape???dia suruh aku call sifu pie...
tersebutlah alkisah..aku calling pie..tanya..nape hanan gelak...rupa2nya...org lain sibuk beli umah dapat umah...aku sibuk beli umah...dapat batu bata...maunya tak...smpi skrg...baki bata ada lagik kat koridor umah teratak tu...sape nak...lai..lai...datang amik...hehehehe

note: pengajaran kat sini yg aku dapat...sebelum g auction...p lar serbey2 umah dulu...yg ke-2..sebelum auction gak...tanya lar kengkawan...mana nak tau..kawan2 pun dah penah tgk conditon umah...

No comments:

Blog Widget by LinkWithin