Thursday, April 30, 2009

Pindah rumah...

ujung bulan 5 nie...aku kan pindah umah...so tuk TT hanan dan MAB 7177...menjadik payah sket...lokasi tempat aku pindah nie memang jauh...lagi jauh dari umah sewa aku skrg nie....tmpt tu kat ulu beranang...wowwww....

hehehehe...kenapa dengan ulu beranang..???ada 4 sebab aku perlu pindah ke sana...

1) Insyaallah..bulan 6 nnti...aku kan start projek pertanian aku nnti...nie bile aku kan pulang dari cuti2 malaysia kat homestay melaka nnti...mula lar projek nie....

2) Insyaallah...planning aku..aku akan usahakan 1 perniagaan kecil2lan...sj nak enjoy wat bisnes nie....maybe jual kuih?maybe juai air? or maybe jual burger...tp semua tu selepas projek aku yg pertama tu selesai...(xdapat aku bayangkan...1st time dalam idup aku...menjual barang2...aku beli barang ada lar)....'akak...goreng pisang mau brape???hahahahahaha

3) insyaallah jua, aku akan continue studi kat UKM...dalam bidang yg aku minati nnti...sbb tuk studi nie..aku ada perancangan tuk wat apa ngan sijil yg akan aku dapat nnti...tu perancangan pertengahan aku...blum leh expose kat sini lagik...

dan yg paling penting skali...dan paling utama skali...

4) dekat ngan bakal orang umah aku...nanti nak g keje sonang...skali harung ajer... :D

tu lar alasan 4 sebab aku nak pindah...anyway...kengkawan..doakan..kalau ke-empat2 tu ada sangkut sket...tp...dapat 3 pun dah cukup ok dah kat aku...jadik....tuk makluman semua....TT yang aku akan selalu turun adalah di kajang RJ...leh lepak2 selalu ngan PMC....

hehehehehe

p/s: terpikiaq jgk...dok jauh2...nie..merempit ngan SBK best nie....best..best best...kena kumpul modal lar....ahakssss

15 comments:

impianku said...

Salam..
xcakap pun nk pindah...
nk akak tolon basuh umah ker....
org umah tu bila nk kenalkan?

ayip said...

hehehehe....

org umah tu...kendian2 leh kenaikan...hati tak leh tahan..mau kawen sudah...hahahahaa

k.aida said...

oooo...dah tak tahan nak kawen rupanye... hehheh...mau blaja apa ni.. ajak wa skali... kalo wa x paham, leh wa tiru asigmen ayip, hehe. jual jambu pakcu tuh pon buleh tahan gak tu...wa nak try gakla jual goreng pisang, tp wa tau goreng pakai tepung adabi jek, x balik modal kot, hihi

ps- masih termimpi2 ko moto lamo, ahahha

sourplum said...

aku baru je lps intebiu utk smbg mster kt utp
insya allah klu xde halangan bulan july ni mula
Msc in mechanical engineering
reason aku mudah. skg ni ssh nk cari kje
dari duk umh baek smbg blaja
ade gk income cket2 (elaun graduate assistant bulan2)

ko smbung dlm bidang ape?
aku niaga jugak
jual bju kecil2 an

juruukur said...

ooo.. mau kawin sudah..tahniah tahniah.. bagus-bagus.. bina masjid

Farid said...

Wowww..Yip

Perancangan yang baik..Insyaallah aku dakan smoga kau berjaya..JUal burger tu silap2..leh wat modal beli puluh2 umah lagi...Best222..All the best

ahix said...

salam bro...
huh mau kawen dah kawan aku nie..hahaha...simpan lama2 pun bahaya..heheh..perancangan best tu..leh tumpang tenggek atas SBK??hehehe nak beli nanti cakap kat gua...nak jual pisang goren nak pakai staff tak??? apapun doa dariku sentiasa mengiringimu...

boboiz said...

pindah rumah memang memenatkan, boboiz byk kali pindah rumah...

ayip said...

k. aida...

sy sulah tua2...tu pasat mau blaja...dulu masa muda2...bile family suluh blajar...sy sulah kasik main2...kasik ponteng kelas..skrg..baru menangis loorrr...

p.s: mau juai goreng pisang...kasik kumpul modal..mau angkat SBK...gian wooo...

ayip said...

sourplum...

wowww...awak mau smbg master...dasyat tu...sy nie apa lar sangat...sijil pun tarak...keje pun cabuk...ghasa cam pandang ke langit ajer...

p.s : sourplum...sy mau amik bidang human behaviour...mau kaji sama manusia...:D

ayip said...

juruukur...

asyik2 inbest pasal umah...skrg nie..sy mau inbest dalam pembinaan masjid..byk untung wooo...:D

ayip said...

farid...

terharu kawe dengan sokongan demo...bile mau TT..kita blum penah jumpa kan???

en pezal..

t/kasih bro..kasik tu doa...insyaallah..ada usaha ada doa..dan ada tawakal..insyaallah kan berjaya...

p.s : moto SBK...xleh tonggek2...bahaya...tu pasat motot SBK pasang single seat...hahahahaha...cabutzzzz...

ayip said...

boboiz...

tq krn datang ke teratak hambo nie...
memang pong penat pindah randah...tp apa leh wat...kena kuatkan semangat dan cekalkan hati ajer...

p.s : kawe punya barang tak byk...dah biasa hidup cam org normad..yg berpindah randah...:)

sourplum said...

aku smbg blaja sb xde kje bro
da byk tmpt aku apply
da 2-3 intebiu aku p
company skg ni demand2 la

klu ko ade tau mn2 tmpt nk pkai mechanical engineer gtau la
dpt jgk aku kje

peruzz said...

gud luck broo..
oo nasik minyakk...hehe

Blog Widget by LinkWithin