Thursday, December 17, 2009

kerja giler punya

aku baru balik dari cimb bank...in my life...tak penah aku pegang cash in hand sebanyak RM 37K....keje giler dalam hidup...nie gara2 sistem online down...asainya aku dah tulis dalam bentuk cek atau bank draf...tu pasai officer tu ckp direct ngan aku..'u nak kuaq kan cash ke?' aku suspect lar...apesal nak kuaqkan cash...aku nak dalam bentuk bank draf..secure lar...tak kena rompak tengah jalan nnti..

tup2 tengah dalam proses...dia ckp..'maaf en ayip, sistem down lar...aduhai...mcm mana nie...dah lar nak urgent...

apa lagik...sbb urgent..aku kuaqkan cash jgk...kendian cash tu...dia masukkan ke dalam envelop..tp aku tak nak..risiko tu...cash tu aku masuk dalam poket ajer...poket kosongkan dulu dengan ada henpon dan rokok...hahahahahaha....

giler...tebal giler poket aku...

alhamdullilah...semua selamat...anyway...mau solat jap...proses duit sudah selamat ditransfer kan ke tempat yang betoi2 selamat.... tangan masih lagik mengigil lagik nie....huhuhuhuhuhuhu

pape pong...pada yang membaca nie...jgn sesekali....kuaqkan cash yang banyak tu....ingat..apa2 risiko yang berlaku...nyawa diutamakan....elakkan daripada membawa duit yang banyak...tu nasihat aku...jgn sesekali ngikut apa yang aku buatkan...kita biasa mendengar rompakan sana sini....bahaya tu...ingat..cegah lebih molek daripada mengubati....



p.s : sebelum tu...aku nak ucapkan mekasih bebanyak pada pie dan tuah kerana bagi aku tips yang sangat berguna...moga2 allah murah kan rezeki korang...i owe u two...tqsm..

19 comments:

Wida said...

Ayip.. diam je kamu.. tips apa ni.. cita sket ngan wida.. email nurul.wahida at yahoo.com

ayip said...

ayo yo wida....anda tak pelu tips tu...duit gaji kamu sudah banyak sangat lor..nie..tips bagi org yang bergaji kecik ajer....

ngeh3..jgn marah..

p.s : aku dah nak kawen dah wida..hang bila lagik...pehruz kosong tu...kih kih kih..

-tuanbri- said...

wahh...share la beb tips dr org kaya...

hang jgn main gila...

bila nak lepak semenyih ni ?

tuanbri.com

sourplum said...

bhya2..

Anonymous said...

huh jgn wat main bwk cash kuar dr bank byk2.aku dh penah tgk dpn mata..robbery

wah..encik ayip pe tips baru nih...kongsi la

-remy

peruzz said...

broo.. besh ngata aku...
ingat wa tak bace blog bro kee.. hehe.. man tau wa solo?? wida pun dah kenal awek wa maa...heehe..

wooww.. manyaknye duit..mau gune wat majlis kaa.. pinjam kejap boley?? hehee

bro...masa tt tu malam..tak cite pun tips tuh kt aku.. ke sifu pie n sifu tuah jerk leh tau??

bird said...

oit ayip, ape tips? kasi kongsi la.. hehe.. aku pun gaji rendah gak ni..

halim said...

tak nampak pun tipsnya. saya pun nak tau jugak.sapa-sapa sudi jengoklah web saya

kakct said...

betul2...jgn buat keje gila...hehe
tp akk pun pernah buat keje gila ni..menggigil ooo.. hand carry 50k.

akk pun gaji kecik jek.. blh rr kongsi tips2 tu..hehe

ayip said...

tuanbri..

hang dok semenyih ka???lagu tu..meh pekena teh tarik..calling lar kawan tuan bri...hehehehe

sourplum...

nie memang keje giler...tobat dah..taknak buat dah...:p

remy..

hehehehehe....alhamdulillah lar..semua sudah selamat..:D

pehruzz..
oittt..hang tarak tau ka??mcm mana nak tau...hang datang ajer..terus citer pasai emas...nak wat lagu mana tu...:D

bird & kak ct..

wah..ramai nyer yang bergaji rendah....:p

halim..

memang tarak nampak..kwan tak expose pong...slmt datang ke teratak ambo nie...

peruzz said...

ayipp ..pasal emas ite malam..bukan salah saya loo.. tuah tetibe jerk tanye pasal emas.. kang sy tak bgtau...cakap saya kedekut ilmu loo..

ala.. takkan awak takmo kgsi ilmu tu.. sy pn gaji kecik jgk looo..

nnti turun kl.. kite tt lagi erk.. mau korek rahsia awak.. boley kaa??

PG said...

Salam Ayip.
Hang nak buat wedding of the year ker?hehe..
Bila nak kawin tu..
Ayip..aku dah tukar nama blog aku ker
pgcare.blogspot.com

PG
pgcare.blogspot.dom
`sharing is caring`

Matjoe said...

wow ayip. Paling banyak aku penah hold in hand adalah dalam 8k. 37k is way too much to handle.

bye the way, ayip n other reader in this blog, aku buat perbandingan ASB ngan Unit trust.
Memang circle of investor yang aku kenal blog langsung xde mention pasal unit trust. hope bleh share opinion at my latest post here:

http://matjoe9498.blogspot.com/2009/12/asb-or-unit-trust-part-1.html

Matjoe said...

brader, this posting is for you

http://matjoe9498.blogspot.com/2010/01/z1000-2010.html

-tuanbri- said...

mana ini org pergi ?

sudah taknak rumah lelong lagi ke?

tuanbri.com

zam said...

pergh... banyak giler samapai 32 K... aku paling banyak pun 26k jek... dengan selamber dek jerk aku kluar bwk cash.. gigil gak.. alhamdulillah.. dapat gak aku masukkan ke tempat yg dituju.. heheh

bro..tips2 tu kasi la sket.. ko kata untuk gaji rendah kan?? aku jatuh dlm group tu..hehehe..share la bro

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ayip....itu baru 37k...(org punyer) kalau 100k? nak pegang 100k dan itu duit sendiri lagi bestkan?

nak tahu caranya? jOm ym kina..kina ada caranya!

kinakoyu2@yahoo.com.my

Anonymous said...

I used to hold the cash u $ 500 thousand dollars .... it was normal ... so what you're describing it, i think you are too much act ... there's sky above the sky, you will not be arrogant .. you precisely this story eventually could attract criminals to the streets to rob you .. you must be careful

Anonymous said...

thanx u mr anonymous about ur statement and advise.

the story just advise to followers, must be more carefull and awareness when their carry out so much money.so robbery will be happen if their not take any action.

again, thanks for ur advise and i will be more carefull after this.

thanks for visit my blog

Blog Widget by LinkWithin