Wednesday, September 22, 2010

kereta baru atau masalah baru..

terbaca dalam satu thread financial...

saya nie baru grad bulan 8 bang..
nak beli kereta baru yang besar punya..
belum lagik kerja..tp mak support separuh..saya separuh..

klu ada komitmen terhadap hutang..lepas nie, saya rajin lar carik kerja..
nak beli kereta persona atau BLM

alasan saya nak beli, family ramai..semua dalam 7 org..family belum ada kereta lagik..tu lah sebabnya saya perlukan kereta..

apa pandangan anda?

6 comments:

Matjoe said...

beli 2nd hand yang ok. kene rajin skit.

p/s selama ni xde kete ok jer, xyah beli terus laa kalau duit belum mencukupi

ada kereta mmg macam2 laa plan, lg byk duit abis

blm ke pesona muat 5 org, lagi 2 org naik moto

zety said...

belum boleh beli la tu..hutang dah ade keje belum ade.nanti kereta entah kemana diri entah kemana..

Farid Adam said...

"klu ada komitmen terhadap hutang..lepas nie, saya rajin lar carik kerja.."

kalau keje utk bayar hutang, tak hepi la hidup...

Diver said...

Sepatutnya...
tak beli apapun..

mak support separuh?
deposit atau harga kereta atau bayaran bulanan?

kita patut belajar buat duit thru duit..then,..guna la untuk bayar keta..
apapun..kerja la dulu atau cari pendapatan bulanan yang stabil..

semang said...

beli jer... nanti tak leh bayar suruh diorang tarik jer...

wahyudin hotib said...

Jual bongkahan batu bacan asli dari ternate,barang udah tembus cahaya dan keras dan padat semua tidak ada yang luntur ,mudah di bentuk ,kami menjual bacan doko super kristal dan palamea

Bongkahan Batu Bacan Asli Ternate

Doko
Super Keristal
Palamea

1 Ons Rp 500 Ribu
5 Ons Rp 1 Juta 350 Ribu
1 Kg Rp 2 Juta 500 Ribu

Melayani Pembelian Per Kilo Dan Per Ons Untuk Bongkahan
Kita Juga Melayani Pembelian Luar Daerah Dan Luar Kota
Bagi Pecinta Bacan Yang Minat Silahkan Langsung

INBOX PIN BB :57A30EA0
MELAYANI PEGIRIMAN LUAR DAERAH
VIA PEGIRIMAN TIKI / JNE

Blog Widget by LinkWithin