Tuesday, June 9, 2009

rabbit tuk si dia.....



hehehehe...comel dak???mau blajaq2 bagi beranak pinak nie...awek sy sudah syok ini hadiah...wowww...

10 comments:

Wida said...

huhu..nanti tak menang tangan nak layan anak2 dia.. huhu.. dulu ayah wida ada bela.. dari 2 ekor.. jadi berpuluh2.. mungkin ratus kot.. boleh buka ladang.. huhuhuhuhu..

k.aida said...

saya pong berangan2 mau bagi adiah rabit kat anak2 ultraman saya.... tapi bapaknye kata nanti dia berak bau busuk.. anak2 pulak kata mau rabit. mama tanya sapa nak basuh berak rabit nanti.. dan.... semua orang kata: MAMA!!! huhu....

ojah said...

betui la.. nanti jadi iklan energizer.. berganda.. dan berganda.. dan berganda... dulu bela rabbit gak lepas halaman umah, abis dia korek buat lubang bawah umah... beranak pinak jgn cakapla...

ahix said...

wah sudah ada aweks...hahaha bagus2..bagi rabbit biar beranak pinak takpe...nanti bila dah byk bleh bisnes sate rabbit...mahal oo...hhehe

selamat berbahagia..

ayip said...

wida...
tu asai nya planning sy... :D

k.aida...
ini arnab ada kacukan mari...baka arnab jenis mahai dikawenkan dengan arnab tempatan..
kalau mau jaga tarak susah..stakat nie..sy letak dalam sangkar..so dalam sangkar ada yg mobile leh buang terus najisnya...dan lebih molek..dibuang ke tmpt tanaman / pokok bunga...leh jadik free baja...hehehehe

ojah...
btoi tu...tu arnab rumah..sebagai pet ajer..planning kalau berjaya..mau try arnab pedaging...sbb mau wat industri pemakanan..ingat ayip..ingat arnab..haahahahah

ahix
tQ for supporting..nnti sudah cantik itu arnab..wa mau wat pasaran..maybe kita leh berdiskus lebih lagik..

algu said...

sihat walafiat lagik ker arnab tu?
2 ekor ok lagi, tapi kalo dah byk, makanan dia lak yg tak menahan nyer...

p/s: arnab mkn byk pd waktu mlm berbanding siang ari...

ayip said...

algu..

dukacitanya..arnab kawan yg betina tu baru jer mati...kawan suspect kena penyakit berak berdarah..tak pasti sebab yg lain..malam sebelum itu..bukan main ceria lagik..tup2..malam nya dah tak celik2 dah...tu yg kawan sayu sangat nie...

insyaallah tgh mencarik penganti..tak leh lelama sgt si jantan tu..kang keseorangan..jenuh kang..hehehehehe

algu said...

wah, kesiannyer..
x per, tu semua pengalaman...

Mohammad Syahman bin Abu Hasan said...

wah best nye main arnab. sambil2 main..bley buat biznez. market arnab pun cantek apa...

impianku said...

laaaaaaa...rabbit tok akak xde pong...marah la ni...

Blog Widget by LinkWithin